Skip to content

Yoggi og Stevia

Jeg er netop kommet hjem fra en tur i Føtex, hvor Arlas nye variationer af Yoggi serien er kommet på hylderne:

De kom på hylderne i sidste uge, men dette var altså mit første møde med de tre nye varianter i virkeligheden. Det nye ved dem er, at de bl.a. er sødet med steviol glycosid (Stevia). Dvs. der stadig er sukker i, men der er 30% mindre sukker i dem, i forhold til andre letmælksfrugtyoghurter der findes på markedet. De findes i 3 smagsvariationer, som heller ikke er set før, nemlig ”Blåbær & banan”, ”Æble & Abrikos” og ”Appelsin & Kokos”. Arla begrunder smagsvarianterne med ”De tre varianter er valgt, fordi de går rigtig godt sammen med stevia, der har en svag lakridsagtig eftersmag.” Jeg kunne rigtig godt tænke mig at smage dem, men da der som sagt stadig er sukker i, selvom mængden er reduceret lidt, så bliver det en dag, hvor jeg kan smage dem et andet sted end herhjemme.

På billedet ser det umiddelbart ud som om, at de allerede er blevet taget godt i mod, trods den korte ”karriere” og meget minimale reklame de har fået. Ja jeg har faktisk INGEN reklamer set for dem, men hørte kun om dem, fordi jeg abonnerer på Arlas opdateringer på Facebook. D. 4. oktober 2012 så jeg så den første reklame for de nye Yoggi yoghurter, men der var ikke ét ord om Stevia, kun “30% mindre sukker”.

Som det også kan ses på billedet findes de almindelige Yoggi yoghurter stadig, men ifølge Arla arbejder de på også at få ”Jordbær” og ”Pære & banan” variationerne i en Stevia udgave. Og i øvrigt også at bruge Stevia i andre af deres produkter.

De er jo ikke PCO-venlige, men da bedre end de almindelige Yoggi-yoghurter, hvis man skal spise Yoggi. Det vil jeg dog ikke råde til, men hvis man trænger til noget yoghurt med smag, vil jeg hellere anbefale Arlas Cheasy-serie, som er helt uden tilsat sukker, men derimod sødet med aspartam. Kan I lige forestille jer hvilken yoghurt de kunne få, hvis de videreudviklede på Cheasy yoghurterne og skiftede aspartam ud med Stevia? Lige en yoghurt til folket: reduceret fedtindhold (0,1% fedt), ingen tilsat sukker, kun sødet naturligt af stevia. Så mangler vi kun, at de også bruger proteinindholdet fra Skyr, så er vi ved at være der 😉

I kan læse mere om de nye Steviasødet Yoggi yoghurter hos Arla selv: http://www.arla.dk/Produkter/Artikler/Ny-frugtyoghurt-med-god-samvittighed/?a=94qgk

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *