Skip to content

Squashkage

Så kom dagen, hvor jeg skulle bage squashkage. En opskrift min kusine har fundet og sagde var fantastisk god, så den måtte jeg da også prøve – bare i en ”sund” udgave selvfølgelig 🙂 Jeg har efterfølgende lavet den i muffinforme (22 stk), og det kan man også sagtens!
Den redigeret opskrift blev:

3 æg
2 dl. olie
200 g. Perfect Fit
200 g. hjemmelavet mandelmel
100 g. fuldkorns rugmel
350 g. squash
100 g. mørk chokolade (80 % kakao)
100 g. mandler
1 tsk. salt
3 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. vanilje
2 tsk. natron
0,5 tsk. bagepulver

Jeg skrællede og rev squashen, samt hakkede mandlerne og chokoladen. Nu var jeg klar til at gå i gang:

Erfaring har lært mig, at Perfect Fit skal blandes med andre tørre ingredienser, da det ellers klumper sammen til én stor klump. Så jeg blandede alle tørre ingredienser: Perfect fit, mel, natron, bagepulver, vanilje, kanel og salt . Derefter kom jeg olie og æg i, hvilket resulterede i en stor og hård klump der nu skulle piskes.  Det var mildest talt umuligt, så jeg blandende det med en almindelig grydeske, og kom herefter revet squash i, hvilket gjorde det noget nemmere at røre rundt. Til sidst tilsatte jeg de hakket mandler og chokolade og kom blandingen i en smurt lille bradepande (ca. 23×33 cm). Kagen blev stillet midt i en 180 grader varm ovn i 30 minutter. Efter en times afkøling blev det tid til at smage på eksperimentet, og det var bestemt ikke dårligt! MUUMS! Hvis opskriften bruges til muffins i stedet for reduceres bagetiden til ca. 20 minutter.

Den vil jeg glæde mig til at nyde under projektskrivning og eksamens læsning i den kommende weekend.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *