Skip to content

Smagstest af appelsinjuice

Jeg har her i weekenden været på besøg hos mine forældre, og vi har bl.a. smagstestet en ny juice fra Rynkeby (Rynkeby50), som proklamerer at man kan starte dagen med 50% færre kalorier. Hemmeligheden er.. Bumbumbum.. VAND! ”Vi tager vores almindelige appelsinjuice og tilsætter 50% vand, så falder kalorieindholdet jo med 50% og det er det folk gerne vil have. Så kan vi sælge det til samme pris som de andre varianter”. Det er sat lidt firkantet op, men er alligevel ikke helt forkert. Der er kommet 3 varianter: Appelsin, æble og tropical. Vi testede kun appelsinjuicen, hvor der er tilsat noget citronjuice fra koncentrat, lidt ekstra antioxidant i form af ascorbinsyre (som i forvejen er naturligt i appelsin, men når man fjerner halvdelen af juicen, fjerner man jo også halvdelen af antioxidanterne) og så er der kommet Stevia i. Man kunne måske forestille sig at den tilsatte citronjuice og Stevia ville opveje hinanden, men der er jo nok en god grund til, at det er blevet tilsat.

 

Smagstesten
Vi havde 3 forskellige glas: et med almindelig appelsinjuice, et med den nye Rynkeby50 og et med 50% almindelig juice og 50% vand. Vi var 3 smagsdommere der gav point fra 1-3. 1 point til den bedste og 3 point til den dårligste. De gennemsnitlige point endte på:

Almindelig juice: 1,33
Rynkeby 50: 1,66
Juice+vand: 3

Den almindelige juice med 100% kalorier vinder altså knebent over Rynkeby50. Den almindelige Rynkeby smager som den plejer – kraftig i smagen, lidt frugtkød og ja.. Bare som den plejer 🙂 Hvis man kommer vand i bliver smagen (overraskende nok) noget mere tynd. Det kan (som det ses på pointene) ikke anbefales. Den nye Rynkeby50 er mere sød end de to andre, og minder måske lidt mere om saftevand i forhold til den almindelige juice, men den er ganske udemærket – specielt til 50% af kalorierne. Man får selvfølgelig mere for prisen ved at købe en almindelig juice og selv tilsætte vandet, men det er altså også lidt tamt i smagen. Skal man have juice, og vil gerne spare på kalorier (og kulhydrater) kan jeg helt klart anbefale Rynkeby50, men den er som sagt sød af en appelsinjuice.

OBS: Selvom der ikke er tilsat sukker i nogle af varianterne, indeholder de stadig en del frugtsukker, og bør derfor kun indtages i begrænset mængde.

Kommenter

  1. Caroline Caroline

    Hahahah: “Hemmeligheden er.. Bumbumbum.. VAND! ”Vi tager vores almindelige appelsinjuice og tilsætter 50% vand, så falder kalorieindholdet jo med 50% og det er det folk gerne vil have. Så kan vi sælge det til samme pris som de andre varianter”.”
    Åh, bedste kommentar 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *