Skip to content

Så dufter der dejligt af chokolade..

19 chokolademuffins er nemlig lige kommet ud af ovnen.
Ingredienserne er:
300 g. chokolade 80%
225 g. margarine
4 æg
4 æggeblommer
85 g. Perfect Fit
2 spsk malet nødder
0,5 tsk vanilje

Ifølge originalopskriften kan chokoladen nedsættes til 70%, margarine erstattes med usaltet smør og man kan eventuelt tilsætte 1 spsk. cognac. Derudover vil jeg mene man også sagtens kan bruge malet mandler, eller andre nødder.

  1. Ovnen sættes på 190 grader
  2. Først smeltes chokolade og smør i et vandbad – dette stilles til side for at køle lidt af
  3. Herefter piskes æg og Perfect fit sammen med en elektrisk håndmikser, til det er blegt og tykt. Man kan med fordel tilsætte Perfect fit lidt ad gangen – så klumper det ikke lige så nemt.
  4. Den smeltede chokolademasse og resten af ingredienserne foldes i æggemassen.
  5. Til sidst fordeles dejen i papirformene (de skal fyldes ca. 1/3 op), som sættes i den 190 grader varme ovn i 17-20 minutter, alt efter hvor høje kagerne er (afhænger af formene)
Vandbad
Vandbad
Det færdige resultat
Det færdige resultat

 

 

 

 

 

 

Kagerne smager meget kraftigt af kakao, når der er brugt 80% chokolade og egner sig derfor godt til en kugle vaniljeis eller lidt råcreme.

 

2 Comments

  1. Hej hej,
    Ville bare lige spørge – Brugte du slet ikke noget mel af nogen art til den her??
    Mange hilsner Karina

    • Christina Marcher Christina Marcher

      Hejsa 🙂
      Kun den smule malede nødder – det er lidt af en chokoladebombe.

      – Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *