Skip to content

Proteinboller fra Lidl

For et stykke tid siden overhørte (eller læste?) jeg noget om proteinboller fra Lidl. Jeg sætter sjældent mine fødder i Lidl, og vidste faktisk ikke engang, hvor der ligger en i nærheden. Forleden stod jeg så i den situation, og jeg skulle bruge en madpakke 2 dage i træk, og jeg havde ikke tid til selv at bage (selvom det er hvad jeg foretrækker). At købe en pakke rugbrød var min første tanke, men samtidig vidste jeg også, at jeg ville komme til at smide halvdelen af pakken ud igen, og så var det jeg kom i tanke om disse proteinboller. Jeg slog op på nettet, fandt den nærmest Lidl butik, kørte en omvej hjem fra studiet og fandt proteinbollerne. Det viser sig, at Lidl i rigtig mange af deres butikken har sådan noget bake off af både brød og kager, og det er her man finder proteinbollerne. Ved hvert prisskilt er der også en ingrediensliste og en oversigt over næringsindholdet (plus-point for det!). Proteinbollerne indeholder vand, hørfrø (15%), hvedeprotein, sojamel, fuldkornshvedemel, sesamfrø (4%), sojapresserester, solsikkefrø (3%), hvedeklid, havrefibre, gær, salt, krydderiekstrakt (gurkemeje) og kan indeholde spor af mælk og æg, da alle brød bliver bagt i den samme ovn. Næringsindholdet pr. 100 g lyder på: Energi 1194 kJ (286 kcal), protein 26,4 g, kulhydrat 8,9 g, fedt 13,3 g, kostfibre 12,7 g. Så det er jo i virkeligheden slet ikke så skidt – godt med protein og fibre, en fin sjat fedt og et minimum af kulhydrat. Jeg er faktisk lidt imponeret over de tal! Da jeg som sagt skulle en omvej, for at finde en Lidl, købte jeg 2 stk. når nu jeg var der – en til hver dag. Den jeg spiste på andendagen, smagte lige så godt som den første, så det er (heldigvis) ikke en af dem der bliver STENHÅRD når den har ligget et døgnstid. Jeg synes de er lidt store og svære at spise, så jeg ville faktisk hellere have haft to små (så kan man også komme mere fyld i :-P), men de har nu engang den størrelse de har, og det er også ok. De koster 5 kr. stykket, og én var fin til min frokost.
Her ses en helt klassisk med karrydressing, kyllingebryst, gauda og iceberg – det var hvad mit køleskab kunne byde på:

3 Comments

 1. Birgitte Birgitte

  Måske jeg lige skal forbi Lidl i dag. Det ser mega lækkert ud

 2. Hej ved du om man stadig kan købe dem?

  • cbo cbo

   Hej Lotte,
   Det er jeg ret sikker på at man stadig kan 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *