Skip to content

PCOS-forsøg: Første forsøgsdag overstået – næsten…

Så kom dagen, hvor forsøget for alvor skulle starte. Dagen har mindet meget om de to foregående bortset fra, at der er blevet taget blodprøver undervejs, og at forsøget skulle vare 4 timer i stedet for 2 timer. Jeg startede med et fastende blodsukker på 4,9 mmol/l (mod 5,2 mmol/l sidst) så det var fint, og jeg fik min kande sukkervand. Efter 50-60 minutter toppede mit blodsukker med en værdi på 11,1 mmol/l og efter 2 timer var det faldet til 8,7 mmol/l (mod 6,5 mmol/l sidst). Til screeningen skulle det være faldet til under 7,8 mmol/l på 2 timer, og jeg ville derfor ikke være blevet godkendt til forsøget, hvis det havde været til screeningsdagen. 2-timersværdien var således for høj (også selvom jeg er blevet godkendt til forsøget), så forsøgsdamen måtte have fat i cheferne, og det blev besluttet at afbryde forsøget for i dag, selvom mit blodsukker efter 3 timer og 17 minutter (som var der hun tog den sidste prøve og trak nålen ud) var faldet til 5,7 mmol/l, og altså nærmede sig det fastende blodsukker. Hvorfor det var så forhøjet idag, er svært at sige. Der var ikke rigtig nogen der havde et godt bud på det – altså udover at sådanne tal svinger fra dag til dag. Det jeg selv synes er mærkeligt er, at min startværdi var lavere i dag, end den var sidst, men min krop har åbenbart ikke været lige så klar på en glukosebelastning som den var sidst. Måske er den ved at være træt, efter at have været på overarbejde hele sidste uge, hvor jeg var på sommerlejr, og derfor ikke kunne spise helt ligesom jeg plejer. Der er ingen der ved det.
Jeg fik serveret det lækre tørre måltid mad (jeg kan spise det meste efter 14 timers faste!), og blev sendt hjem igen. Det næste der skal ske er, at jeg skal derind igen på mandag, som det hele tiden har været planen, men i stedet for at få lavet glukoseinfusion, som jeg oprindeligt skulle, skal jeg nu drikke sukkervand igen. Man kan derfor godt sige, at den her formiddag har været godt og grundig tidsspilde. Det eneste jeg egentlig har fået ud af det er, at jeg fik det præcise tal for min insulinresistens. Jeg kan ikke rigtig bruge det til noget, men jeg synes det er meget rart at vide. Hvis der er nogen af jer læsere, der er Danmarksmester (mindre kan også gøre det) i homa-IR værdier, må I da hjertensgerne give mig en lille forklaring 🙂

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *