Skip to content

Lidt om julen, træning og en madplan

Så er det blevet 2015, og for mange betyder det ”en ny (og bedre) start”. Mange sætter mål for ting der skal ske i det nye år, og mange ønsker at blive en bedre version af sig selv. Jeg har aldrig lavet nytårsfortsæt og været typen der har tænkt ”Jeg skal lige smide julekiloene i løbet af januar”. Hvis jeg føler jeg vejer 5 kilo for meget i oktober, så gør jeg en indsats i oktober i stedet for at vente til januar, hvor jeg så kan kæmpe med 7 kilo i stedet for. Det betyder også, at jeg i år faktisk har tabt 1,3 kg i løbet af december, uden på nogen måde at have lidt afsavn eller knoklet for det. Hvor heldig kan man være? Jeg har også tabt 200 g. mellem jul og nytår, hvor jeg ellers var til jule-ædegilde 5 dage træk (det var så også liiiige i overkanten at køre direkte fra det ene frokostbord til det andet kun med et 7 timers sovestop i mellem). 200 g. lyder ikke af meget, og slet ikke hvis man skal tabe sig meget, men mit BMI er normalt og det drejer sig kun om småjusteringer i spejlbilledet, og så bliver jeg også glad for selv 200 g. Selvfølgelig er det også rart de uger, hvor der er sket noget mere, men det må man ikke forvente sker hver gang – og slet ikke når ikke man kæmper mere for det end jeg gør. Det kommer der et lille indlæg om senere.

I januar er diverse tilbudsaviser fyldt op med NUPO og hjemme-fitness-udstyr, for de ved jo godt, at det er i januar der er størst mulighed for at få solgt sådan noget. Jeg bliver da også lidt fristet, for det kunne da være smart lige at hive en kettlebell frem og svinge lidt rundt med den engang i mellem, men jeg har indtil videre beholdt pengene i pungen. Selvom jeg laver nyt budget pr. 1. Januar, sidder overforbruget fra december stadig i mig, og jeg sparer, hvor der spares kan – og derfor er det jo godt, at Månedens Prishug i Bilka, Føtex og Netto bl.a. er Nellie Dellis til 9 kr.
I maj 2013 købte jeg en træningselastik og et underlag til at træne på, og det er det eneste fitness udstyr jeg har investeret i (udover mine løbesko). Det betyder, at det er til at overskue. Man kan lave mange forskellige øvelser med elastikken og måtten er kun en luksus, fordi jeg har en lidt sart krop (og specielt knæ), når det kommer til at træne direkte på trægulvet i stuen. Om en måned står jeg på en alpetop med ski under fødderne og er klar til en uges intensiv træning. Skiløb er en af de sjoveste former for træning jeg har prøvet, men det bliver kun sjovere, hvis man er i nogenlunde form inden man tager afsted. Her gælder det selvfølgelig primært og mest oplagt benene (lår), men armene er også supervigtige, hvis man skulle være så uheldig at komme til at skulle stage. Derudover er en stærk ryg og mave selvfølgelig altid et plus. Ét er styrken i musklen, men det er også vigtigt at have trænet noget udholdenhed, syretræning, kondition og balance. Jeg har desværre ikke fået trænet så meget det sidste lange stykke tid, og det er over en måned siden jeg sidst havde løbeskoene på, men jeg håber at få prioriteret træningen højere i resten af januar, så jeg kan få så meget som overhovedet muligt ud af min skiferie.

Maden vil jeg ikke ændre det store på, for jeg synes jo egentlig det fungerer meget godt. I årets første madplan er der altså ikke tænkt i, at den skal slanke og udelukkende bestå af kylling. Den er lavet ud fra, hvad jeg havde lyst til i går aftes, da jeg sad og bladrede i tilbudskataloger.

Fredag d. 2/1: LCHF burger med bønnefritter
Lørdag: Kalkungryde med grøntsager
Søndag: Gyros med hvidkålssalat
Mandag: Laksefilet med pesto og rester af hvidkålssalaten
Tirsdag: Low carb pasta med kødsauce
Onsdag: Fyldte kyllingebryster
Torsdag: Oksefilet med bønner og hjemmelavet bearnaise
Fredag: Lasagne med squashplader

Ellers er der ikke sket så meget nyt. Jeg er startet på anden og sidste periode med forsøgsmedicin, men der er ikke så meget at fortælle om endnu. Hvis du gerne vil opdateres lidt oftere på, hvad jeg render og laver, spiser og møder på min vej, kan du smutte forbi Instagram og finde mit liv i billeder under brugernavnet @christinabm. Der kan du også læse mere om min nytårsmenu, som i billeder så sådan her ud:

IMG_0680-0.PNG

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *