Skip to content

Landsstævnet #1

Som jeg skrev om her, skulle min april starte med en eksamen. Den eksamen var i dag. Det var min første rigtige gruppeeksamen, og det tog næsten 2 timer. Mens der blev voteret, og vi stod med svedige håndflader ude på gangen og ventede, var ingen af os sikre på resultatet. Snakken kørte nogenlunde flydende, men var der nu nogen der havde haft markant mere taletid end andre? Var det der blev sagt klogt og teoretisk nok? Fik vi givet klart udtryk for vores refleksioner? Tankerne kørte rundt, og selvom vi var lettede over det var overstået, var vi alligevel nervøse for resultatet. Det blev heldigvis afsluttet på den bedst mulige måde, og der er nu dømt lang påskeferie. Næste modul indeholder godt nok en praktik, som vi skal have forberedt os lidt på inden modulet starter, men der er en lille pause fra tung teoretisk undervisning og tykke grå bøger. Det bliver virkelig dejligt. Forhåbentlig kommer solen til at skinne fra en skyfri himmel nogen af dagene, så jeg kan nyde friheden på min altan med en iskaffe og en god podcast.

Jeg kan også begynde at se frem mod sommerferien, og selvom jeg tidligere har skrevet, at vi ikke har nogen planer for sommeren, er det faktisk ikke helt rigtigt. Så snart næste modul er overstået, stikker jeg nemlig afsted mod Aalborg, hvor der er Landsstævne.

Landsstævnet er en kæmpe idrætsfestival, der afholdes hvert 4. år i forskellige værtsbyer. Alle over 15 år kan være med til Landsstævnet, hvor der er 30 idrætsgrene repræsenteret, og der er derfor noget for en hver sportslig smag. Jeg har været med 2 gange før, og sagde allerede på vej hjem fra Esbjerg i 2013, at vi skulle med igen i 2017. Siden har jeg jævnligt prikket til min mor, som er hende der har introduceret mig til landsstævnet i sin tid. Da de åbnede for tilmeldingen i oktober, måtte jeg igen prikke til hende, og hun indvilligede på én betingelse: Vi skulle tilmeldes som løbere. De andre år har vi været med som gymnaster, og det eneste irriterende ved det har været fælles træningerne op til. I 2009 hvor jeg stadig boede hjemme, var der træning hver tirsdag aften i Hvalsø, som ligger 30-40 minutters kørsel fra mine forældre. Det var altid en presset dag. Hurtigt hjem fra skole for at lave lektier, og så snart min mor kom hjem fra arbejde, skulle vi have gang i madlavningen og nærmest sluge maden for at nå til Hvalsø i tide. I 2013 hvor jeg var flyttet til København, lå træningen 5 minutter fra mine forældres hjem – tilgengæld lå de søndag morgen, så hver lørdag aften var “ødelagt”, fordi vi vidste, at vi skulle tidligt op og træne 3 timer næste morgen. Heldigvis er træningsperioden ikke så lang, men det er da ind i mellem irriterende når det står på. Jeg var egentlig opsat på at skulle med gymnastik igen, men hvis betingelsen for at komme afsted var at vi deltog som løbere, så var jeg villig til det. Jeg har (heldigvis) løbet nogenlunde fast de sidste 3 år (og også i kortere perioder inden det), men jeg har aldrig løbet længere end 5-6 km. Jeg har flere gange tænkt “I år er året, hvor jeg løber 10 km”, men det er aldrig blevet til noget. Motivationen i år er derfor Landsstævnet i Aalborg, hvor der blandt andet er et etapeløb og forskellige workshops.

Etapeløbet er delt op i 4 dele fordelt udover landsstævnets 3 dage. Første etape starter således om torsdagen, hvor man på ca. 5 km kommer på orienteringsløb rundt i byen til byens seværdigheder og centrale landsstævnesteder. Anden etape foregår på en lille ø, Egholm, hvor man sejles til i mindre hold, for at løbe 3 runder af 2,3 km. Om aftenen er det festaften, hvilket selvfølgelig også indbyder til løb, så her er der lavet en kort festlig rute rundt om en sø i Aalborg, der udgør tredje etape. Fjerde og sidste etape er lørdag, hvor man på løbets sidste 10 km bl.a. kommer igennem Aalborg Zoo.

3 dage med løb af varierende længder, kræver at man kan løbe lidt mere end 5 km, når Landsstævnet starter, og jeg er derfor (igen) påbegyndt rejsen fra 5 til 10 km. Jeg har nemlig tilmeldt mig samtlige af de 4 etaper, og håber at jeg kan løbe de knap 25 km hele løbet indbyder til. Der er 12 uger endnu, så hvis ellers benene (og motivationen) holder, burde det sagtens kunne lade sig gøre. Jeg vil løbende (høhø) tage jer med på rejsen mod Landsstævnet, og håber at også dét kan holde min motivation oppe.

Hvis I har nogen gode ideer, tricks, kloge ord eller en peptalk I vil sende i min retning, skal I ENDELIG ikke tøve!

Billetsalget slutter på fredag, og der er altså lidt tid endnu, hvis I er blevet fristet til et par skønne dage i Aalborg med ca. 25.000 andre deltagere.

Indmarch til stadion på åbningsaftenen i 2013

Efterskolernes opvisning i 2013

4600 efterskoleelever i formation som sommerfugl til L2013

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *