Skip to content

Kerneknækbrød og rugbrødschips

Vi står i den virkelig lækre situation, at vi skal på sommerferie på onsdag. Vi skal flyve – og vi skal flyve ret langt. I den forbindelse, kom jeg til at tænke på en pose “Søde Stenaldermuffins med tranebær og kakaonibs” som jeg havde stående som brød-back-up i skabet. Det er egentlig bare en pose blandet frø og kerner (hørfrø, solsikke, græskar og sesam) med lidt tørret tranebær og kakaonibs. De fleste ved, at flymad sjældent er en gourmetoplevelse, og ofte fylder kød og grøntsager heller ikke specielt meget af den beskedne portion, der bliver serveret mange kilometer over jorden. Derfor har jeg nu blandet posen fra køkkenskabet med æg, olie, lidt hakket mandler og ekstra chokolade (chokolade forringer sjældent noget som helst, og når der ikke er adgang til smør eller pålæg oppe i atmosfæren, må man jo inkorporere noget lækkert og optimere det på den måde). I stedet for at lave det til muffins, bredte jeg massen ud mellem 2 stykker bagepapir (fjernede det øverste igen) og kom den i ovnen ca. 20 minutter ved 160 grader, så jeg nu har små kerneknækbrød/kiks/müslistykker med chokolade til den lange flyvetur. De er ikke ligefrem kalorielette, men de er tilgengæld smækfyldt med gode fedtstoffer og dermed gode til blodsukkerstabilisering. Jeg har tænkt mig at give min kæreste et par stykker med i morgen, hvor han skal på én-dags tur til Jylland. Så kan vi lige få testet, om de ikke også kan spises i bilen på vej til sydens sol eller bare rundt i det danske land. Blot et lille rejsetip herfra.


Da ovnen nu var varm og jeg havde en rest tørt rugbrød liggende, lavede jeg lidt salte rugbrødschips, som også kan komme med til Jylland i morgen eller ombord på flyet på onsdag (hvis der er flere tilbage).

Skær rugbrødet i tynde skiver – gerne så tynde at man nærmest kan kigge i gennem dem (sådan jeg kan jeg i hvert fald bedst lide dem, selvom det er svært at skære så tyndt). Skær skiverne i mindre stykker og smør dem med olie og drys med salt – gerne flagesalt, hvis du har. Bag dem ved 170 grader i ca. 15 minutter, alt efter tykkelsen på skiverne. Voilà! En salt snack til rejsen, velkomstdrinken på terrassen eller til en film i sofaen.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *