Skip to content

Kardemommeboller

Nu er jeg færdig med eksamener for denne gang, så nu må det være tid til et blogindlæg 🙂
Jeg bagte de her boller for et stykke tid siden, da jeg fik lyst til nogle boller jeg fik engang i mellem, da jeg gik i SFO. Det var mest af alt nok bare en blanding af krydderboller og teboller, og i virkeligheden lidt svære at lave sunde, MEN. De her boller blev faktisk slet ikke så ringe endda, og de smager af kardemomme, ligesom bollerne fra SFO, der er bare lidt mere gods i dem 🙂
Jeg ved godt der er brugt nogle meltyper, som ikke er helt godkendte til PCO, men jeg har det stående i køkkenskabet, og så skal det jo bruges. Det er også en af grundene til, at der er så mange forskellige typer mel i – så kan de kompensere lidt for hinanden. FiberHUSK og sesamfrø hiver tilgengæld lidt op for PCO-venligheden, og så er de jo i hvert fald bedre end både krydderboller, teboller og andre typer brød bagt på hvedemel 🙂 Enjoy, men ikke grovspise – og kom gerne noget protein/fedtholdigt pålæg på.

Til 12 stk.
4 dl. kærnemælk
40 g. gær
100 g. flydende margarine
100 g. mandler malet til mel
120 g. rugmel
2 spsk. fiberHUSK
1 dl Sesamfrø malet til mel
2 tsk. kardemomme
2 æg
½ tsk. salt
ca. 15 dråber flydende sød
150 g. fuldkorns durummel
200 g. hvidhvede

Gæren opløses i mælken som er ca. stuetemperatur. Hertil tilsættes flydende SØD, det ene æg og margarine. Mandlerne og sesamfrøene males til mel og blandes med fiberHUSK, salt og kardemomme. Mandelmelblandingen tilsættes mælkeblandingen og røres godt rundt. Herefter tilsættes rugmel, fuldkornsdurummel og hvid hvede lidt ad gangen. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning på køkkenbordet i en time.

En kageform på ca. 22cmx30cm smøres med margarine og dejen deles op i 12 klumper, som rulles til boller og placeres med lidt mellemrum i formen. Bollerne stilles til hævning i endnu en time.

Til sidst pensles bollerne med det andet æg, inden de bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *