Skip to content

ISIS produkter

ISIS er en dansk virksomhed, der producerer mange forskellige produkter uden tilsat sukker. Derudover har de også i nogle produkter tilsat proteiner og kostfibre samt reduceret fedtindholdet. Som PCO-pige skal man ikke bare kaste sig over ISIS produkterne, da der f.eks. stadig er hvedemel i småkagerne og havregryn i müslierne. Der er dog mange gode produkter, og jeg har her lavet en liste over de PCO-venlige produkter. Jeg vil fremadrettet prøve at holde listen opdateret, når der kommer nye produkter i sortiment. Hvis du vil læse lidt mere om sødestofferne, kig da forbi siden her. OBS: Ingredienserne er listet i tilfældig rækkefølge.

Marmelade
ISIS har 5 forskellige slags marmelade: Blåbær, hyben, jordbær, hindbær og solbær. De er selvfølgelig alle sammen med et naturligt indhold af frugtsukker, men derudover er de alle sødet med sucralose og acesulfamkalium.

Kirsebærsauce
ISIS’ kirsebærsauce indeholder 70% færre kalorier end en traditionel kirsebærsauce, og er udover et naturligt indhold af frugtsukker også sødet med acesulfamkalium og sucralose.

Ketchup
Deres tomatketchup indeholder 55% færre kalorier end en traditionel ketchup og er udelukkende sødet med stevia.

Is
ISIS har lavet 4 forskellige ”literis” (på 800 ml), to slags ispinde og én slags vaffelis.

Literisene findes som sagt i 4 forskellige slags: Vanilje, jordbær, choko & karamel og Nellie Dellies saltlakrids. De indeholder alle sammen 36-60% mindre fedt og 37-49% færre kalorier end traditionelle is. De indeholder dog modificeret kartoffelstivelse og du skal derfor være opmærksom, hvis du er meget sensitiv. De er sødet med erythritol, steviol glycosider, (choko/karamel og jordbær) acesulfamkalium og sucralose.

Ispindene findes i to æsker. En klassisk vaniljeis med chokoladeovertræk – 40% mindre fedt og 40% færre kalorier end en tilsvarende is med sukker. Den er sødet med erythritol, sucralose og acesulfamkalium. Den anden slags er en æske med både jordbær- og vaniljeispinde, der begge er dyppet i chokolade i toppen. De indeholder 60% færre kalorier end traditionelle is med sukker, men jordbærversionen indeholder også modificeret kartofffelstivelse, så vær opmærksom hvis du er særlig sensitiv. De er begge sødet med erythritol, steviol glycosider, sucralose og acesulfamkalium.

Isvaflerne er med vaniljeis og chokoladeovertræk samt 30% færre kalorier end traditionelle isvafler. De er sødet med erythritol, steviol glycosider, sucralose og acesulfamkalium. Derudover indeholder de hvedestivelse og hvedefibre, så vær opmærksom hvis du er særligt sensitiv.

Barer
ISIS har lavet 5 forskellige barer, det er dog kun 4 af dem der egner sig til PCO-piger. Free Lækkerbar (chokolade), Free Kokosbar, Free Crunch bar (karamel) og Free Soft bar (karamel med chokoladeovertræk). De tre første er sødet med maltitol og sucralose, og Free soft bar er sødet med xylitol, steviol glycosider og sucralose.

Slik og søde sager
Bolcher
Der findes flere forskellige slags bolcher, her i blandt banan-lakrids, spejder bolcher, menthol, eucalyptus og stærk lakrids. De er alle sødet med sucralose.

Marcipan
ISIS har selvfølgelig også en marcipan uden tilsat sukker. Den er sødet med erythritol og sucralose og indeholder 60% mandler (Original Odense marcipan indeholder 63%).

Chokolade
Der er lavet to slags chokoladeplader (85g) med hhv. lys (40%) og mørk (60%) belgisk chokolade, som kun er sødet naturligt med erythritol og steviol glycosid.

Marcipankonfekt
Æsken med marcipankonfekt indeholder 9 stykker marcipankonfekt (3 forskellige slags: Ren marcipan, havtorn og solbær). Marcipanen er selvfølgelig deres egen med 60% mandler. Alle tre variationer er sødet med erythritol, steviol glycosider og sucralose.

Chokolademandler
Chokolademandlerne findes i to varianter; én med lakrids og én med kakao. Begge slags er sødet naturligt med erythritol og steviol glycosid.

Chokolademousse
Der er lavet en pulverblanding til chokolademousse, som bare skal blandes op med mælk.  Den indeholder modificeret majsstivelse, så hvis du er meget sensitiv, skal du nok prøve dig frem. Chokolademousseblandingen er sødet med sucralose og acesulfamkalium.

Kagecreme
Kagecremen med vanilje til f.eks. lagkage eller fastelavsboller er sødet med erythritol og sucralose. Den indeholder dog modificeret kartoffelstivelse, så hvis du er meget sensitiv, må du hellere forsøge dig frem.

”Nutella”
Hos ISIS hedder det naturligvis ikke Nutella, men “smørepålæg med hasselnødder og kakao”. Den er baseret på rapsolie (monoumættet fedt) (og ikke palmeolie (mættet fedt) som den originale Nutella) og indeholder 13% hasselnødder ligesom den originale Nutella fra Ferrero. I stedet for sukker er den sødet  naturligt med erythritol og steviol glycosid.

Pålægschokolade
Der findes både en lys (40%) og en mørk (60%) pålægschokolade. De er begge sødet naturligt med erythritol og steviol glycosid.

Chokoladejulekalender
Chokoladejulekalenderen består eftersigende af 12 stykker lys (40%) og 12 stykker mørk (60%) chokolade. Begge slags er sødet naturligt med steviol glycosider.

Drikkevarer
Saftevand
Der findes solbærsaft og hyldebærsaft, som begge indeholder 85% færre kalorier end traditionelle saftevand. De er ikke tilsat farve, sukker eller aroma og er udover det naturlige frugtsukker sødet med sucralose og acesulfamkalium.

Kakaopulver
ISIS kakaopulver skal blandes op med mælk, og fungerer både til kold og varm kakao. Det er sødet med sucralose og acesulfamkalium.

Sødemidler
ISIS har lavet 5 forskellige sødemidler, som alle er OK til PCO-kost.

Perfect Strø
Knaser og smager som sukker, og er velegnet oven på morgenmad, grød og frugt, men bør ikke opvarmes, da den søde smag så formindskes. Perfect strø er baseret på aspartam og sucralose.

Perfect sød
Et flydende sødemiddel uden kalorier, som søder 8 gange mere end sukker. Perfect sød tåler både opvarmning og kogning og er derfor velegnet til mange ting, hvor der ikke behøver fylde. Perfect sød er baseret på natriumcyclamat og natriumsaccharin.

Sødetabs
Små tabs til f.eks. kaffe med 98% færre kalorier end i sukker. Indeholder laktose, aspartam og acesulfamkalium.

Florsød
Florsød sukkererstatning er fintmalet, minder om melis og søder 1:1 i forhold til almindelig sukker. Det tåler opvarmning og opløses let i væsker, hvilket gør det godt til f.eks. glasur. Det er baseret på det naturlige erythritol.

Perfect fit
Perfect fit er både sukker- og fedterstatter. Det er baseret på sucralose og acesulfamkalium.

 

Så altså ingen kageblandinger, færdigbagte småkager, morgenmadsprodukter eller chips til dig der vil passe på blodsukkeret.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *