Skip to content

For 1 år siden…

.. Var jeg igen blevet studerende. Min vej dertil kan I læse om i del 1 her og del 2 her.

8. februar 2016 – ”Velkommen som ny studerende på Ernæring og Sundhed”. Jeg stod op i god tid, iklædte mig noget forholdsvis neutralt tøj og ærgrede mig over, at jeg ikke have købt ind til en mere tjekket madpakke end rugbrødsmadder. I mit hoved havde alle de andre sikkert friske salater og hjemmebagt brød med, men der havde været fødselsdag hele weekenden, og pludselig var det altså mandag morgen og første skoledag. Det regnede og selvom jeg normalt ville cykle, tog jeg regnjakken på og gik ned til bussen – jeg skulle i hvert fald ikke komme drivvåd med mascara i hele hovedet første skoledag. Jeg tog tidligt afsted hjemmefra. Faktisk så tidligt, at jeg ankom til skolen før introvejlederne var kommet. Jeg måtte derfor stå ude foran under et halvtag, og vente på at der kom nogen, der kunne fortælle mig, hvor jeg skulle gå hen. Jeg gik lidt rundt om mig selv, da der kom en flok udklædte mennesker gående med flag og bannere. Jeg blev guidet op i salen, hvor vi skulle møde, og kom op til et stort lokale med en masse stole og 2 mænd der gik og gjorde klar. ”Hejsa! Ja en skal jo være den første” sagde den ene højt. Han kunne nok se mit lidt forvirret ansigtsudtryk. Han havde jo ret, den ene plejede bare ikke at være mig. Jeg satte mig ind midt i lokalet, og sad lidt mens de arbejdende mænd blev færdige. Der kom en pige mere ind af døren. Hun kiggede også lidt overraskende rundt, og satte sig så hen ved siden af mig. Vi præsenterede os for hinanden og fandt ud af, at vi ikke skulle gå i klasse sammen. Kort efter kom der flere til, og inden længe var salen fyldt. Jeg havde endnu ikke hilst på nogen der skulle gå i samme klasse, da vi blev budt velkommen og fik en fælles introduktion, inden vi blev delt ud i klasserne. Nu blev det spændende. Hvem mon skulle samme vej som mig? Vi gik i samlet flok uden at sige så meget, og satte os på en tilfældig stol da vi kom frem til det rette lokale. Her blev vi igen budt velkommen, denne gang med frugtkurv og vand, og fik flere praktiske informationer om hvordan de første 10 uger ville komme til at forløbe. Vi lavede selvfølgelig også den klassiske præsentationsrunde, og hørte lidt om hinandens baggrund for at have valgt dette studie. Vi var en meget blandet flok. Nogen havde andre uddannelser, andre kom direkte fra gymnasiet og mange havde haft 1-2 sabbat år med arbejde og rejser. Af en eller anden grund fik vi en meget lang pause, inden næste punkt på dagens program, og meget naturligt fandt folk deres frokost frem. Nogen gik ud i byen og købte noget, men mange havde også taget en madpakke med hjemmefra, og jeg var bestemt ikke den eneste der ”bare” havde rugbrødsmadder med. Faktisk faldt snakken også på, at flere havde været nysgerrige på hvad resten af holdet havde med, og jeg var ikke den eneste der havde betænkeligheder ved ikke at have hjemmebagt brød eller frisk salat med.

Det var en lang første dag, med mange nye indtryk og informationer. De første 14 dage var en blanding af introduktion og reel undervisning, og inden vi fik set os om, var vi godt i gang med vores første eksamensprojekt.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *