Skip to content

Chiliketchup

For 3 uger siden forsøgte jeg mig med chilisauce/ketchup. Jeg er ikke selv særlig vild med chili, så mine forældre og bror fik æren af den færdige produktion. De virkede ret begejstret, så nu tør jeg godt dele opskriften med jer 🙂

4 friske chili (8-10 cm)
4 fed hvidløg
1 glas soltørrede tomater i olie (ca. 250 g)
2 dåser koncentreret tomatpuré (a. 140 g.)
1 tsk salt
evt. lidt flydende SØD
1 tsk. cayennepeber (mere for en stærkere udgave)
1-1,5 dl. raps- eller olivenolie

Chili og hvidløg hakkes fint, og de soltørrede tomat skæres i mindre stykker. Jeg er den heldige indehaver af et fantastisk stykke tupperware, herb chopperen, som er en effektive minihakker, der klarer arbejdet ved et par træk i snoren. Hvis du er lige så heldig, kan den med fordel bruges til både chili, hvidløg og tomat!
Det hele kommes i en høj skål, og blendes med stavblender. TIlsæt herefter salt, flydende SØD og cayennepeber og blend igen. Tilsæt tilsidst tomatpuréen og blend hele massen godt sammen. Ved herefter olien i med en ske eller fadskraber på skaft (i nogen hjem også bare kendt som fadskraber eller dejskraber ;-)) til den foretrukne konsistens opnås.
Opbevares på køl (og skal gerne stå et døgns tid inden brug).

Min bror spiste det til en portion pasta inden træning, men jeg forestiller mig, at det også er godt i en wokret, som en del af en marinade eller som (/til supplering af) tomatsauce på hjemmelavet pizzabunde (f.eks. en tortilla for PCO-venlig pizza). Lad mig endelig høre hvad I vil bruge det til 🙂

2 Comments

 1. Mor Mor

  Den smager fantastisk. Vi har brugt den på hjemmelavet pizza (i stedet for tomatsauce). Det er også en super dip til frikadeller, kartofler, og alt muligt andet der trænger til noget smag :-).

 2. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  – Elin, Findeopskrifter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *