Skip to content

Byg ala mande

I lørdags skulle jeg til julefrokost med en flok fra studiet. Det blev til et sammenskudsgilde og jeg skulle stå for ris ala manden. Jeg har aldrig lavet ris ala mande før, så dette skulle blive min debut, både på ris ala mande og på ris ala mande uden ris. Sidstnævnte blev døbt ”byg ala mande” og har efterfølgende fået rosende ord, så jeg tør godt dele opskriften med jer 🙂

Der skal bruges:
1 vaniljestang
200 g. perlebyg
80 g. mandler
2 spsk. Sukrin
¼ tsk. salt
½ piskefløde (enten almindelig eller Arlas laktosefri piskefløde)

Perlebyggen koges i rigeligt vand i ca. 30 minutter og stilles til afkøling (Smag gerne på dem for at finde ud af om de er blevet “bløde”). Man kan eventuelt starte med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen, gemme kornene og koge perlebyggen sammen med vaniljestangen.
I mellemtiden smuttes mandler og hakkes i passende størrelse. I en skål for sig blandes sukrin, salt og vaniljekorn. Når perlebyggen er afkølet drysses sukrin-blaningen over og det blandes rundt. Til sidst piskes fløden til let skum (eventuelt med et par dråber vanilje- og/eller mandelessens) og vendes i kernerne.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *