Skip to content

Afslutning på PCOS-forsøg

For næsten 3 uger siden var jeg til den sidste forsøgsdag på Gentofte Hospital. Det var helt som det plejer, med en nål i hver arm og 4 timer med Go’ Morgen Danmark og TV2 NEWS. Nu er forsøget slut for mit vedkommende, og jeg har fået at vide, hvilken behandling jeg har fået i hvilken af de to perioder – hvis forsøgspersonalet læser med, må I hellere stoppe læsningen her.

 

Jeg gættede heldigvis rigtigt. Selvom der ikke var den store forskel at mærke på min krop, gættede jeg på, at jeg startede med placebobehandlingen og sluttede med metformin. Mit eneste argument for, at det var sådan det hang sammen var pillernes tekstur. Jeg vil ikke beskrive det nærmere, hvis nu der sidder nogen derude, der kunne finde på at melde sig til forsøget (der mangler stadig to deltagere – medmindre de er fundet i løbet af de sidste 3 uger).

Som ”bonus” fik jeg alle mine målinger med hjem, og som den talnørd jeg ind i mellem er, synes jeg jo det er meget sjovt, at sidde og sammenligne. Jeg kan f.eks. se, at min C-peptid, som er det der afspejler produktionen og udskillelsen af insulin, stadig er normalt. Det vidste jeg jo egentlig godt, for da jeg startede forsøget, fik jeg jo at vide, at alt var som det skulle være, men det er stadig meget rart at se de faktiske tal og værdier. Da jeg fik konstateret PCOS for 7 år siden, var min C-peptid et godt stykke over det ”normale” (jeg kan desværre ikke huske hvor meget) – da jeg 6 måneder efter var til kontrol, havde jeg sænket det 330 enheder, hvilket var ret godt gået. Mine triglycerider og androgener var også faldet, og mit HDL (kolesterol) var steget, så allerede på 6 måneder, fik jeg rettet godt op på det. I sommers (23/6-14) blev mit C-peptid målt til 451 pmol/L – normalen er 200-700 pmol/L, så det er helt perfekt! Mine kolesteroltal og androgener ligger også inden for normalen, så det kan jo ikke blive bedre.

Vil jeg så have gavn af at tage metformin? Det ser ikke umiddelbart sådan ud. Jeg synes ikke der er de store forskelle i mine blodsukkerværdier igennem forsøget, og jeg må indrømme, at jeg stadig nyder ikke at skulle huske at tage piller til måltiderne hver morgen og aften. Det samlede resultat for hele forsøget kommer først om et par år, så jeg må vente med tålmodighed, for præcist at se hvad det er jeg har været med til at klarlægge.

Jeg synes det har været spændende at være med, og selvom jeg ikke er kommet mig over min nålefobi, kunne jeg godt finde på at melde mig til noget lignende igen.

Kommenter

  1. Mor Mor

    Du er bare så MEGA sej, at du har stået “model” til alle de nåle og al det sukkervand (som du ikke kan tåle). Jeg er fuld af respekt, for dine “ofre” til dette forsøg og din iver for at hjælpe dig selv og alle andre med PCO(S).

    Knus Mutti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *