Skip to content

4. søndag i advent

4. adventSå er juleferien startet for nogen. For undertegnede starter den først onsdag kl. 17, men jeg er nogenlunde med på gavefronten og de andre forberedelser der skal gøres inden det bliver d. 24. så det er okay.

Vi slutter selvfølgelig denne lille kavalkade af med risalamande. Det er min all-time favorite og jeg kunne spise det året rundt (i form af Risifrutti årets 11 andre måneder). Risalamande er bare ikke særlig blodsukkervenlig med ris som hovedingrediens, så jeg har år efter år arbejdet på en mere low carb udgave. En enkelt er også nået til bloggen (se her), men sidste år synes jeg faktisk, at jeg lykkedes endnu bedre, så den kommer på bordet igen i år, og derfor kommer den også med i min adventskalender.

Til 4 personer
200 g. hytteost 4,5%
150 g. mascarpone
1 dl. fløde
1-2 spsk. mandellikør (f.eks. ameretto) eller 1-2 spsk. mandelessens alt efter styrke
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarende til 2 blommer)
1 bæger pasteuriserede æggehvider (svarende til 1 1/4 hvide)
1 tsk Perfect Sød
2 spsk. melis
1 tsk vanilje
125 g. mandler

Start med at smutte mandlerne. Jeg overhælder dem med kogende vand og lader dem stå et par minutter, hvorefter jeg gentager og til sidst hælder koldt vand over. Det går legende let at få hinderne af på den måde. Tør mandlerne og hak dem – jeg bruger min herbchopper, så går det dejlig hurtigt, og mandlerne får varierede størrelser. Pisk derefter fløden til en let flødeskum, og tilsæt mascarpone samt mandellikør/essens og perfect sød. Pisk forsigtigt igen til det blander sig til en ensartet masse. Kom hytteosten i en skål med æggeblommer, melis og vanilje og bland det godt sammen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend det forsigtigt ind i hytteostblandingen. Tilsæt fløde/mascarponeblandingen samt de hakkede mandler og bland til sidst det hele sammen.

Jeg er ikke den store fan af kirsebærsauce, men jeg ved at ISIS har lavet en sukkerfri version du kan komme på. Jeg spiser det enten rent eller med hjemmelavet hindbærsauce på som på billedet.

FullSizeRender

Hvis du mangler flere sukker- og stivelsesfrie alternativer til julebordet på torsdag, findes der også rødkål uden tilsat sukker (du kan selvfølgelig også lave det selv) og andre grøntsager end kartofler. Vil du gerne have brunede kartofler, men ikke alt det rene karamelsukker, kan ISIS perfect fit (og sikkert også andre sødemidler) bruges. Jeg springer selv kartoflerne helt over og spiser i stedet for pande/ovnstegte grøntsager og/eller blomkålsris.

Jeg har før skrevet lidt om aftenes forløb i min familie, og givet et par råd med på vejen til at undgå at forspise sig – dem kan du læse her.

Til sidst er der bare at sige tak fordi du fulgte med og rigtig glædelig jul!

Advent_bund

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *