Skip to content

2. søndag i advent

2. søndag advent

Så er det blevet anden søndag i advent og vi er for alvor kommet ind i julemåneden. Sidste år fik jeg slet ikke lavet æbleskiver, og det var altså lidt af en fejl! Derfor er anden adventsgave i år: æbleskiver!

Aebleskiver

Jeg har en gammel opskrift på æbleskiver liggende her på bloggen, og selvom den indeholder kamutmel er den sådan set ok, da mængden er forholdsvis begrænset. Jeg er dog gået væk fra både kamutmel og becel siden da, så jeg ville i år forsøge mig med en ny opskrift.

22-25 stk.
2 æg M/L
2 dl. fløde (eller alternativt mælk – jeg synes fløde giver den bedste konsistens)
200 g. (hjemmelavet) mandelmel
15 g. pofiber
50 g. smeltet smør
2 spsk. Suvida Sukkererstatning
2 spsk. bagepulver
1 spsk kardemomme
1/2 tsk vanilje (kan undlades)
evt. 1/2 æble uden skræl

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt herefter æg, smeltet smør og fløde. Pisk det hele sammen med en håndmixer for at blande fibre, bagepulver og væske godt sammen inden dejen bliver tyk. Opvarm æbleskivepanden og kom en lille klat smør i hvert hul. Når smørret er smeltet vippes panden, så smørret også fordeler sig op af siderne. Kom ca. 1 spsk. dej i hvert hul (til lidt under kanten) og vent til de har fået en fin skorpe, så er de nemmere at vende. Kom evt. et lille stykke æble i dejen. Vend dem alle sammen en kvart omgang (jeg bruger en kødnål) og herefter endnu en kvart omgang, så de bliver bagt hele vejen rundt, uden at skille på midten.

Server med sukkerfri marmelade og melis, eller hvad du nu foretrækker.

Advent_bund

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *