Skip to content

Pølsehorn

Det gode ved pølsehorn er, at man kan få en “snack” der mætter, indeholder protein, og er nem at have med.

Pølsehorn – ca. 15 stk.

25 g. gær
2,5 lunkent vand
0,5 tsk. salt
2 spsk. olie
1 stor spsk. Tahin eller 50 g. sesamfrø malet til mel
2 dl (66 g.) kamutmel
2 dl (124 g) Rugmel
15 g. fiberHUSK
ca. 15 minipølser (jeg brugte kyllingepølser) eller 5 wienerpølser skåret i 3 stykker.

Gæren opløses i det lunkne vand, hvorefter der tilsættes olie og salt. Mel og fiberHUSK blandes sammen i en skål for sig, inden det blandes med de andre ingredienser. Det hele æltes godt sammen – den er lidt klistret. Dejen stilles tildækket i 2 timer, hvorefter hver pølse pakkes ind i en klat dej. Pølsehornene ligges på en bageplade beklædt med bagepapir og hviler endnu 1 time, inden de bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.

De kan eventuelt “spices up” med tomatsauce, ost og/eller oregano.

Jeg har lavet en energiberegning ud fra grundopskriften lavet med malet sesamfrø, wienerpølser og hvid hvede (i stedet for kamutmel):

Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 22,8 g.
Kulhydrat: 34,7 g.
– Heraf fibre: 11,9 g.
Fedt: 34,5 g.
– Heraf MUFA: 15 g.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *