I går aftes, Sankt Hans aften, havde min mor lavet en lækker salat med perlebyg, og jeg har fået opskriften af hende, som jeg med det samme vil dele ud af 🙂 Der er til 4-6 personer. Salaten er nem at lave og kan med fordel laves nogle timer inden den skal bruges, så den har tid til at stå og trække i køleskabet.
Der skal bruges:
2 – 2,5 dl. ukogt perlebyg
2 spsk. oliven olie
1 spsk. citronsaft
1 mellemstor gulerod
½ squash
1 æble
½ spsk. hakket koriander
ca. 2 spsk. hakket basilikum
Krydderurterne kan udskiftes alt efter smag, f.eks. med dild, persille eller rosmarin.
Man kan ligeledes prøve at komme agurk, tomat og/eller peberfrugt i for variationens skyld.
Perlebyg koges som anvist på pakken, og køles af. Herefter blandes de med olie og citronsaft. Krydderurterne hakkes fint og blandes i skålen. Æble og gulerod skrælles inden de skæres i små fine tern. Squash skæres ligeledes i små tern og det hele blandes sammen.
Bliv den første til at kommentere..