Skip to content

Pastella grøntsagsbånd med blomkål

I morgen er min sidste dag i PCOS-forsøget på Gentofte Hospital, og som sædvanlig når jeg skal ind og have taget prøver, skal jeg spise godt med kulhydrat op til. Det gav mig derfor muligheden for at smage Pastellas nye friske pasta med 40% grøntsager. Valget faldt ret hurtigt på den lyse variant med blomkål, da både (kogte) gulerødder og ærter er noget rod for blodsukkeret – og der er jo ingen grund til at belaste det mere end højst nødvendigt.

Som sagt er der 40% blomkål – primært puré, men de sidste 60% er hovedageligt durumhvedemel og hvedemel (og derudover lidt hvedegluten og æg). Næringsindholdet er 51% kulhydrat, 14% protein, 3,9% kostfibre og 1,6% fedt, så det er jo ikke ligefrem LCHF, KISS-kost eller på anden måde blodsukkervenligt, men det er også derfor jeg vælger at kommentere på det her på bloggen  – for at “advare”.

Det minder om almindelig frisk pasta i både smag og struktur – måske en smule mere klistret, og man kan måske på den måde “snyde” det i resten af familien, hvis man udlader at fortælle der er blomkål i, men jeg synes ikke det er noget man bør spise, hvis man vil passe på blodsukkeret.
Det er selvfølgelig bedre end 100% durumhvede pasta, men jeg synes bønnepastaen er et bedre alternativ, selvom konsistensen måske ikke sidder helt i skabet.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *