Skip to content

Kyllingefrikadeller i tomatsauce

Jeg indrømmer det har haltet med madplanerne det sidste lange stykke tid, og nu er det begyndt at irritere mig igen. I går lavede jeg derfor et bud på en madplan til de kommende dage, som indeholder nogen af de sædvanlige retter, men også to nye. Den ene er den her, der oprindeligt er en opskrift på “spanske tapasfrikadeller”, som vi fik serveret til en fødselsdag i foråret. Efterfølgende lavede vi den i en lowcarb-version herhjemme, og nu kom den på menuen igen. Det er egentlig en meget nem ret. Den kræver lidt arbejde til at starte med, men den sidste halve time skal det bare passe sig selv – og det er vi stor fan af herhjemme.

Til 2 personer skal bruges:

400 g. hakket kyllingekød
100 g. bacon i tern
3 tsk sojasauce
1 spsk oregano
2 små løg (et til fars og et til sauce)
2 fed hvidløg (et til fars og et til sauce)
1/4 tsk stødt nelliker
1 lille glas hvidvin
1/2-1 karton hakkede tomater
En kvart squash
1 laurbærblad
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
1/2 bouillonterning (kylling eller grøntsag)
Salt og peber

Bland kylling med bacontern (som du eventuelt har hakket i mindre stykker). Riv det ene løg på et rivejern og pres det ene fed hvidløg i hvidløgspresseren eller kom begge dele i herbchopperen. Tilsæt løg, hvidløg, sojasovs og oregano til kødet, og rør det hele godt sammen. Form små frikadeller af farsen og steg dem i lidt fedtstof på en pande.

I mens laves saucen ved først at hakke/choppe det andet løg og hvidløg, og læg det i/på en anden gryde/pande med høj kant med en smule olivenolie eller lidt smør. Tilsæt salt og peber, og lad det stege indtil løgene er bløde. Tilsæt tomat og revet squash samt hvidvin, nelliker, bouillonterning (opløst i en halv kop vand), laurbærblad og tomatpuré. Rør godt rundt og lad det simre ved svag varme. De færdigstegte frikadeller kommes i saucen, og det hele simre en halv times tid.

Hvis man gerne vil snige lidt flere grøntsager i, tror jeg lidt friske champignoner ville være lækkert i saucen. Vi har spist det med en blandet grøn salat ved siden af, men jeg tror at både blomkålsris og blomkålsmos også ville være godt til.

Velbekomme!

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *