Skip to content

Kylling i peanutsauce

Jeg er ret stor fan af peanutsauce, men har ikke hidtil haft held med en god en af slagsen. I dag lykkedes det dog (heldigvis). Jeg har fået serveret denne sauce i forbindelse med en anden ret, og kendte ingredienserne, så det var jo bare at gå i gang med at blande sammen 🙂 Peanutsauce og kylling går fantastisk sammen, så der var ikke rigtig nogen tvivl om, at det var det der skulle på menuen i dag. Jeg har på madbandittens blog (og nu også i hendes bog) læst om blomkålsris, og tænkte, at det måtte være en oplagt mulighed til at få dem afprøvet i dag – så er der en undskyldning for at spise lidt mere af den gode sauce 😉

Til to personer (eller to dage) skal bruges:
400 g. kyllingeinderfilet
1 lille blomkålshoved
1 stor tsk fast kokosolie (eller andet fedtstof velegnet til stegning)
200 g. groft peanutbutter
400 ml kokosmælk
1-2 dl vand
2 spsk soja
4 tsk citronsaft
evt. 300 g. champignon

Her i huset er opvask en af hadeopgaverne, og jeg gør virkelig meget for at undgå at skabe opvask, så derfor lavede jeg hele denne ret på én og samme pande, men det styrer du selv 😉

Jeg startede med at stege kyllingen i kokosolie, mens jeg vaskede og snittede champignonerne. Den færdigstegte kylling tages af panden (over på den tallerken man senere har tænkt sig at spise af ;-)), og champignonerne svitses (tilsæt evt. mere fedtstof). I mens afvejes peanutbutter, kokosmælk, vand, soja og citronsaft. De færdige champignon tages af panden og peanutbutterblandingen kommes på. Rør rundt til peanutbutteret smelter, hvorefter kylling og champignon tilsættes. Blomkålen rives på den fine side af et rivejern (det kan godt svine en del) eller kommes i en foodprocessor/blender/herb chopper eller hvad man nu har af den slags, mens kylling og champignon bliver opvarmet i peanutsaucen. Den fintrevne blomkål overhældes med kogende vand, og står 1-2 minutter, hvorefter det overskydende vand hældes fra blomkålen. Herefter er det bare at øse på tallerkenen og spise. Velbekomme.

Jeg ved godt, at billedet ikke er særlig godt, men jeg tænker, at det da trods alt giver en idé om, hvad man kan forvente at få på tallerkenen.

Nu vil jeg spise en af de kanelboller jeg også nåede at bage i dag (okay okay, jeg ved godt, at linket ikke fører til en opskrift på kanelboller, men den kan altså godt bruges til det! :-)).

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *