Skip to content

Kokoskagebrød

Denne opskrift ved jeg ikke, om jeg skal kategorisere som kage eller brød. Jeg har haft et par prøvesmagere, som mener det skal kategoriseres som kage – for at være mere præcis: sandkage. Argumentet for at det skulle være lyst brød, er det forholdsvis høje fiberindhold, som jeg har skrevet længere nede.
Jeg lavede både nogle muffins og et minibrød (i en 250 mL brødform). Prøv selv opskriften af, vurder om det er kage eller brød, og lad mig høre hvor du mener den hører til – ”sund” kage eller lækkert brød 🙂

Uanset hvad det skal defineres som, hører det til kategorien af kulhydratfattigt bagværk – det såkaldte ”low-carb” eller HFLC/LCHF (High Fat Low Carb/Low Carb High Fat) som blev det ”nye sort” i slutningen af 2012, og helt sikkert fortsætter langt ind i 2013. Oven i det er det både lyst, blødt og luftigt – næsten ligesom en krydderbolle, bare bedre 😉

Jeg har lavet en beregning på næringsindholdet pr. 100 g. færdigbagt brød/kage:

Kcal: 308,7
Protein: 7 g.
Kulhydrat: 19,6 g.
Fibre: 5,6.
Fedt: 28 g.
MUFA: 8,6 g.

For at sammenligne med en pakke fuldkornskrydderboller er her næringsindholdet pr. 100 g. for sådanne:

Kcal: 729
Protein: 12 g.
Kulhydrat: 41 g.
Fibre: 5,5 g.
Fedt: 4 g.
MUFA: Ikke oplyst

Som det også ses af ingredienslisten nedenfor, er der ikke rigtig noget kulhydrat i, og den primære kilde er Sukrin, som udelukkende er sukkeralkoholer, der ikke kan optages i kroppen, og derfor ikke påvirker blodsukkeret.

Ingredienser til ca. 18 muffinforme
8 æg
8 spsk. sukrin
1 dl. fløde
1 dl. minimælk
2 dl. fintmalet kokosmel
100 g. mandler malet til mel
6 spsk. fiber HUSK
2 tsk. kardemomme
4 spsk. bagepulver

Æg og sukrin piskes godt sammen med en håndmikser. Smeltet smør, mælk og fløde tilsættes og piskes ind i æggemassen. Alle de tørre ingredienser blandes i en skål for sig, og hældes over i den våde blanding, hvor det hele piskes sammen – på denne både er man sikker på at få blandet både HUSK, bagepulver og kardemomme godt ind i de andre ingredienser. Dejen står og hviler i ca. 10 minutter, hvorefter den fyldes i formene, som bages i en 175 grader varm ovn i ca. 25 minutter (minibrødet skal have lidt længere).

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *