Skip to content

Julebrød eller kokos/banan-boller?

For 14 dage siden bagte jeg julebrød og krydderkage. Der er dog ikke nogen af navnene der giver mening, eftersom krydderkagen smager mere af jul (pebernødder) end julebrødet gør. Men her er opskriften på julebrødet, der ikke smager af jul:

3 dl. mælk
25 g. gær
4 spsk. Sukrin
1 tsk. salt
2 bananer
250 g. Skyr
1 tsk. kardemomme
½ tsk. kanel
½ tsk  vaniljepulver (ikke vaniljesukker) eller et par dråber vaniljeessens
40 g. olivenolie
20 g. fiberHUSK
30 g.  kokosmel
100 g. hasselnødder
300 g. Evolo fuldkornsmel af rug (fra AMO Vinjett)

Gæren røres ud i mælken, hvorefter sukrin og salt tilsættes. I en skål for sig moses bananerne, hvortil skyren tilsættes og blandes med bananmosen. Den blandede mos tilsættes mælkeblandingen sammen med krydderier, olie, FiberHUSK, kokosmel, fint hakkede hasselnødder og rugmel. Det hele blandes godt sammen til en sammenhængende klistret masse og stilles til hævning i ca. 1 time. Herefter kan dejen enten hældes ud på en bageplade med bagepapir, i et tærtefad med bagepapir, eller samles i små boller på en bageplade med bagepapir og stilles i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *