Skip to content

Hvidkålssalat

Det er efterår og årstid for kål. Kål er godt for fordøjelsen, da det er rigt på kostfibre, som giver maven noget at arbejde med. Kål er forholdsvis kaloriefattigt, men mætter til gengæld godt – og så er det som regel billigt. Derudover indeholder kål en del vitaminer, herunder C-, B- og K-vitaminer. Så er der bare lige det, at kål ikke altid er lige spændende. Jeg har f.eks. lidt svært ved at se det lækre i hvidkål, men den her salat var ganske fin.

Til 4 personer, som tilbehør
400 g. hvidkål
3 små æbler
50 g. mandler
1 dl. vand
1 tsk. salt
0,3 dl. olivenolie
0,2 dl. æblecidereddike
3 dråber flydende SØD
lidt friskkværnet salt og peber

Bland vand og salt til saltet er opløst. Tilsæt mandlerne og lad det stå og trække ca. 10 minutter. Kom vand og mandler på en tør pande, og rist mandlerne til vandet er fordampet og mandlerne er tørre. Tør dem eventuelt i ovnen. Lad mandlerne køle af, mens salaten og dressingen laves.

Dressingen laves ved at blande eddike, SØD, salt og peber. Rør/pisk til saltet er opløst og tilsæt til sidst olie. Rør/pisk igen i dressingen, så olien blander sig med resten. Snit hvidkål fint og skær æblerne i små tern. Bland hvidkål og æble og hæld dressingen over. Bland igen og drys til sidst med mandlerne.

Jeg fik desværre ikke taget noget billede af den, men her ses lidt på tallerkenen:

Hvidkaalssalat

Pift eventuelt salaten op med lidt revet gulerod og/eller granatæble (her dog uden nødder):

IMG_0472.JPG

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *