Skip to content

Gin & Tonic cheesecake

Første indlæg på ”den nye blog” og samtidig indlæg nr. 100 – det skal selvfølgelig være en kageopskrift.

Jeg har kærstet mig ind i en familie, hvor der oftest bydes velkommen med gin og tonic, så på den måde er det jo også meget passende at komme med opskriften på en Gin & Tonic kage som ”velkomst” på bloggen.

Jeg drikker aldrig gin og tonic, og var derfor også i tvivl om, hvorvidt jeg selv ville kunne lide kagen, men den blev modtaget ganske godt i fredagsselskabet, og smager egentlig mest af lime med en lille eftersmag af gin.

Kagen er glutenfri og næsten sukkerfri, da det kan være svært at finde sukkerfri tonic. Der er dog tale om så lille en mængde sukker til en stor mængde fedt og protein (mandler, double cream og Philadelphia), så blodsukkerstigningen pga. tonic vil være yderst minimal. Jeg har som noget nyt afprøvet double cream, som er fløde med en fedtprocent på 48-50%. Det er endnu ikke at finde i alle supermarkeder, men der findes 3-4 forskellige producenter, så det er til at få fat i, hvis man leder lidt.

I stedet for en traditionel kiksebund, er denne lavet med udgangspunkt i disse nøddesmåkager, som er lige så nem at bikse sammen!

Gin & Tonic cheesecake (6-8 personer) 

Bund
100 g. æggehvider
50 g. Suvida Søde- & bagemiddel
150 g. mandelmel (blendet mandler)
Evt. ½ tsk. vaniljepulver

Topping
60 ml. tonic (gerne sukkerfri)
60 g. Suvida strøsukker
4 blade husblas
400 g. Philadelphia
60 ml. double cream
Skal og saft fra 1-2 lime (ca. 1,5 spsk. og 35 ml)
60-70 ml. gin (alt efter hvor erfarne gindrikkere der skal spise kagen)
1 lime til pynt

Start med at lave bunden, så den kan nå at køle af mens toppingen laves.

Bund
Æggehviderne piskes stive og de tørre ingredienser blandes i en skål og vendes forsigtigt i de pisket æggehvider. Klip bagepapir ud, så det passer i bunden af en springform (22-24 cm), og fordel dejen i formen. Bages ca. 10-15 minutter ved 200 grader.

Topping
Tonic og Suvida kommes i en gryde ved svag varme til sukkeret er opløst. Husblas lægges i koldt vand et par minutter, og tilsættes efterfølgende sukkervandet.
Philadelphia, double cream, gin, limeskal og -saft piskes sammen med elpisker. Tilsæt sukkervandet og pisk det hele sammen. Kom det oven på den afkølet bund og sæt kagen på køl i minimum 4 timer – jeg lavede den dagen i forvejen, og den stod altså i køleskabet tæt på 20 timer. Pynt med tynde limeskiver inden servering.

Kommenter

  1. Birgitte Birgitte

    Var så heldig at smage denne kage, og jeg er stor fan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *