Skip to content

Gateau Marcel med blåbærkompot

Nu er jeg officielt tættere på 30 år end på de 20 – nogen vil nok mene jeg mentalt har været det nogle år, men nu er jeg måske bare ved at indhente min mentale alder. Uanset hvad, er ”alder jo bare et tal” og det blev derfor fejret stille og roligt ligesom alle mine andre fødselsdage – helt uden kanel. Til gengæld med en masse chokolade! Jeg lavede nemlig både en sukkerfri Gateau Marcel med blåbærkompot og en mega Oreo-kage. Oreo-kagen var ikke ligefrem sukkerfri, nærmere det største sukkerload jeg længe har lavet, og opskriften på den vil derfor ikke komme her på bloggen, men det vil min lige så lækre Gateau Marcel til gengæld. Den har simpelthen også efterfølgende vundet en lille konkurrence, som du kan læse mere om her.
Jeg har bagt flere forskellige varianter af denne kage, og det gode ved den er (udover at den selvfølgelig smager godt), at den kan/skal laves dagen inden den skal bruges.

Opskrift – Gateau Marcel med blåbærkompot:
Gateau Marcel – 10-12 personer
150 g. mørk chokolade (min. 70% kakao)
150 g. smør
75 g. suvida søde- og bagemiddel
120 g. (3 bæger) pasteuriseret æggeblommer
120 g. pasteuriseret æggehvider

Blåbærkompot
200 g. Frosne blåbær
25 g. Suvida søde- og bagemiddel
1 spsk citronsaft

Smelt smør og chokolade over et vandbad og lad det køle lidt af. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æggeblommer og Suvida til en lys og luftig masse. Vend forsigtigt chokoladeblandingen ned i æggemassen, uden at slå luften ud. I en anden skål piskes æggehviderne stive, hvorefter de også forsigtigt vendes i chokoladeblandingen. Smør en lille springform (18-20 cm i diameter) og læg evt. et tilpasset stykke bagepapir i bunden. Fordel halvdelen af dejen (godt 300 g.) i springformen og bag den i 20-25 minutter. Resten af dejen stilles på køl, mens kagen bager og du begynder på blåbærkompotten.

Kom de frosne blåbær, citron og Suvida i en gryde og lad det varme langsomt op. Der er vand nok i de frosne bær, så man skal bare huske at røre i det engang i mellem og lade det fordampe så massen tykner. Lad herefter kompotten køle af.

Når kagen er færdigbagt skal den køles af inden der smøres afkølet blåbærkompot på. Kagen falder sammen når den kommer ud af ovnen, og bliver derfor ikke særlig høj, til gengæld er smagen fyldig og intens og nærmest lidt konfekt agtig. Til sidst fordeles den sidste halvdel af dejen på kagen (evt. med en sprøjtepose) og den stilles på køl indtil servering – gerne dagen efter. Pynt evt. kagen med friske blåbær, chokoladespåner eller hvad du måtte føle for.

 

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *