Skip to content

Fuldkornspizza og hvidløgsbrød

Her kommer en opskrift på fuldkornspizza og hvidløgsbrød. Man kan eventuelt skrue lidt ned for rugmelet, og bruge lidt mere kamutmel, eller en anden knap så grov fuldkorns meltype. Der er her til 3 pizzaer/3 hvidløgsbrød eller lidt af hvert 🙂

Bunde:
25 g. gær
2 dl. lunkent vand
200 g. kamutmel
100 g. rugmel
1 tsk salt
2 spsk. olivenolie

Tomatsauce:
1-2 spsk. olivenolie
1 løg
1 stort fed hvidløg
2-3 spsk. tørret oregano
1 dåse (390 g.) flået tomat
2 tsk. salt
lidt friskkværnet peber

Hvidløgsbrød:
2 spsk. olie
1 fed hvidløg
revet ost
tomatsauce
oregano

Bunde:
Gæren opløses i vandet hvorefter salt, olie og SØD tilsættes. Melet blandes i lidt af gangen til dejen er jævn og smidig. Herefter stilles den til hævning i 1 times tid, og tomatsaucen påbegyndes.

Tomatsauce:
Løget hakkes fint, hvorefter det svitses i den varme olie til løgene er klare. Herefter tilsættes presset hvidløg, oregano, salt og flået tomat. Det hele varmes op under oprøring og står 15-20 minutter på laveste blus for at koge ind, hvorefter det stilles til side, til pizzabundene er klar.

Hvidløgsbrød:
Til hvidløgsbrødet skal bruges noget hvidløgsolie, som laves ved at blande olie og hvidløg og lade det stå og trække.

Når dejen er færdig med at hæve deles den i 3 og rulles ud til flade pizzabunde, hvorpå der smøres tomatsauce ud på og ”pyntes” med det fyld man nu ønsker. Pizzaerne bages på en varm pizzasten i en 300 grader varm ovn i ca. 7 minutter. Ønsker man at lave hvidløgsbrød, smøres hvidløgsolie ud på den ene halvdel sammen med tomatsauce, revet ost og oregano. Herefter foldes den anden halvdel henover, og der pensles med hvidløgsolie og drysses lidt oregano på. Hvis der er mere tomatsauce tilbage, kan dette også kommes på toppen som pynt. Hvidløgsbrødet bages på en varm pizzasten i en 300 grader varm ovn i 5 minutter.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *