Skip to content

Fuldkornskiks

Hele dagen har jeg haft en lille sult, og lyst til et eller andet udefinerbart. Her til eftermiddag dukker der så en opskrift på fuldkornskiks op, og jeg tjekker straks hvad køkkenskabene indeholder og går i gang. Opskriften var oprindelig lavet med rug- og hvedemel, så jeg har lavet lidt om på den, men det er ikke meget 🙂

Der skal bruges:
150 g rugmel
150 g hvid hvede
ca. 2 dl. mælk
½ dl rapsolie
50 g sesamfrø
En knivspids salt
1 æg til pelsning

Mel, salt, mælk, olie og sesamfrø æltessammen til en ensartet masse. På et meldrysset bord rulles dejen tyndt ud med en kagerulle og udstikkes eller skæres i den ønskede form. Pensl med sammenrørt æg og drys med sesamfrø, flagesalt, kanel/sukker (Sukrin) eller andet. Kiksene bages midt i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter.

5 kvarter efter opskriften blev fundet, stod der 67 flotte hjerteformet fuldkornskiks og køkkenet var ryddet igen.

Fuldkornskiks med kanel/sukrin og sesamfrø

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *