Skip to content

Frokostboller

For et godt stykke tid siden havde min mor bagt nogle boller, og jeg fik lov til at smage. Jeg syntes de var rigtig gode, så jeg spurgte selvfølgelig efter opskriften, men forskellen på mig og min mor er, at min mor ikke skriver ned når hun prøver noget nyt i køkkenet. I sidste weekend blev vi så enige om at prøve igen, og så huske at skrive ned hvad vi gjorde. Så min mor hev ingredienser ud af skabene og blandede sammen, mens jeg stod på sidelinjen og prøvede at notere hvad der foregik 😉
Det lykkedes ret godt, så her er en opskrift til 17 lækre frokostboller:

3 dl. vand
50 g. gær
2 dl. yoghurt naturel
100 g. margarine
1 æg (+ 1 til pensling)
350 g. kamutmel
200 g. hvid hvede
200 g. fuldkorns guldblomme (eller anden fuldkornsmel)
1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1 tsk salt
2 tsk Sukrin

Gæret opløses i lunkent vand, de andre ingredienser røres i og det hele æltes godt sammen. Dejen skal være lidt klistret i forhold til almindelig brøddej, inden den sættes til hævning i ca. 2 timer. Herefter deles dejen op i klumper som formes til boller, og stilles tæt i en bageform, så de vokser sammen og bliver til ”brydebrød” (se billede). Bollerne stilles til hævning 1 times tid, hvorefter de pensles med æg og bages i 20-30 minutter ved 200 grader. Bollerne tages ud af formen og stilles til afkøling på en bagerist inden de nydes 🙂

Før og efter hævning (farveforskellen er kun pga. lyset. De skiftede ikke farve ;-))
Efter bagning

Jeg beklager billedekvaliteten, men havde desværre kun min telefon på mig, da vi bagte.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *