Skip to content

En tur til Frankrig

Noget at det gode ved at rejse er, at man oplever en masse nye og anderledes kulturer. I år var jeg 14 dage i Sydfrankrig, nærmere Provence-Alpes-Côte d’Azur, og selvom mange ting minder om Danmark, er det alligevel ikke det samme. Ikke nok med at der er varmere og flere solskinstimer, de kører som om de både er døve, blinde og kun har sig selv nærmest, så er der jo også det med maden. Frankrig er måske mest kendt for croissanter og macarons, med ideen om Low-carb er altså også kommet til Frankrig.

Den første restaurant vi spise på, var en steak-kæde der hedder Hippopotamus. Vi var godt sultne, så vi startede ud med en forret. Her var mange forskellige muligheder, men bl.a. en cæsarsalat godt med parmesanost:

Der var nogle få brødcrutoner i, men de var nemme at fiske udenom, så måltidet starter altså ret godt mht. low carb. Herefter kommer selvfølgelig hovedretten. Her vælger man en bøf, en sauce og noget tilbehør, men modsat så mange andre restauranter, hvor tilbehøret er pommes frittes, bagekartoffel eller krydderkartofler, var en af mulighederne her GRØNNE BØNNER.

Jeg kunne altså spise to retter på restaurant uden at få så meget som en krumme stivelse (ud over det der selvfølgelig er i bønner og bearnaise). Hvis du på et tidspunkt er så heldig at komme forbi Frankrig, er Hippopotamus altså et godt sted at besøg, hvis du gerne vil have andet end pommes frittes.

 

Vi boede i en lejlighed, og havde derfor selv mulighed for at lave morgenmad, hvilket betød, at jeg startede hver morgen med 2 æg, 2 pølser og et lille bæger yoghurt. Så er kroppen klar til at trave Nice tynd! 🙂

 

300 m. fra vores lejlighed var der hver formiddag (eller i hvert fald 6 ud af 7 dage) lokalt marked med blomster, frugt, grønt, kød og fisk:

Efter en uge i Nice, tog vi lidt længere vest på til en mindre by, hvor vi flere aftener lavede aftensmaden selv:

Selvom der ikke er meget kød at se på billederne, fik vi altså også forskelligt slags kød 😉

Når man kommer lidt udenfor de store byer, er der nogle KÆMPE supermarkeder, hvor udvalget selvsagt er lidt større end i de små butikker inde i f.eks. Nice. Her kan man bl.a. købe 500 g. fint mandelmel af afskallet mandler til ret billige penge (jeg kan selvfølgelig på nuværende tidspunkt ikke huske hvor meget, typisk!) og udvalget af sukkerfrie produkter har en hel række for sig selv:

På overstående billede, ses lidt forskelligt af deres slikudvalg og to pakker “shake-and-bake” uden sukker, men der er stadig hvedemel i, ligesom vi kender det fra ISIS herhjemme. Som I kan se er M&M’s 65% kakao en fast del af sortimentet, hvilket vi desværre ikke kan sige det er herhjemme. Jeg har i hvert fald ikke set dem længe!

Som I kan se ovenfor, er de ikke bange for at bruge Stevia, og de er også begyndt at bruge det i sodavand, og deres light-version er uden aspartam:

Og til sidst: mine egne indkøb

Mandelmel, M&M’s 65%, karamelbolcher, frugtbolcher, lakridsbolcer, 70% chokolade med sesam, to slags chokolade/nøddepålæg og en bøtte Truvia!

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *