Skip to content

Choko-banan-muffins

Forleden dag da jeg var på arbejde, var der en der postede et billede af nogle choko-banan-muffins på Instagram. Normalt er jeg ikke så vild med banan, men alligevel begyndte mit mundvand at løbe med det samme. Da jeg kom hjem fra arbejde og havde lavet aftensmad blev jeg derfor i køkkenet og miksede en kagedej sammen, som både jeg selv om mine forældre synes blev særdeles vellykket (mine forældre kom tilfældigvis forbi om aftenen, så de kunne lige få lov at smage dem helt frisk fra ovnen). Det tog ikke særlig lang tid, og de smager altså virkelig godt – både lune men bestemt også køleskabskolde! Banansmagen er ikke så fremtræden, men giver en dejlig naturlig sødme, og selvom der er brugt kokosfibre, smager de heller ikke af kokos.

Opskrift til 12 stk
2 bananer
2 æg
50 g. smør
100 g. 70-80% chokolade
100 g. mandelmel (hjemmelavet)
50 g. kokosfibre*
50 g. Suvida
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
1 tsk. kanel

Bananerne moses og piskes sammen med æggene til en tyk masse (brug håndmikser). Smørret smeltes og piskes i ægge-banan-blandingen. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og hak chokoladen groft. Vend først chokoladen i bananmassen og herefter mel/krydderiblandingen. Kokosfibrene suger lynhurtigt væsken, og dejen bliver derfor hurtig tyk og svær at blande ordentlig. Lad dejen hvile et par minutter mens muffinformene gøres klar, og ovnen bliver varm. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter.

*Kokosfibre er tørret kokoskød og har et helt andet næringsindhold end det vi ellers kender som kokosmel. De kaldes kokosfibre da fiberindholdet er væsentligt højere end ellers – det svinger fra producent til producent, men ligger gerne omkring 40-50%. Jeg har før importeret kokosfibre fra Sverige, men nu er Urtekram begyndt at lave nogle, der fås i Irma, SuperBrugsen, Kvickly, SuperBest og helsekost inkl. helsemin.dk til en udsalgspris på 24,95 kr. hvilket er en ganske fornuftig pris – også i forhold til Sverige. Jeg brugte de svenske kokosfibre i denne portion, men jeg går stærkt ud fra, at Urtekrams også kan bruges, selvom næringsindholdet er lidt anderledes – det skal i hvert fald testes! 🙂

Choko-bananmuffins

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *