Skip to content

Bønne/spinatsalat med ovnbagte tomater, feta og sprøde kikærter

I forgårs lagde jeg et billede på min facebook og Instagram af vores aftensmad, og da der er blevet spurgt lidt ind til hvordan og hvorledes, vil jeg her dele opskriften med jer – der trænger også til noget “rigtig” mad her på bloggen, så det hele ikke går op i kage og iskaffe.


Der er lidt lang forberedelsestid, hvis man både vil have bagte tomater og sprøde kikærter, men fordelen er, at det kan forberedes i god tid og stort set passer sig selv.

Bønnesalat (4 personer)
400 g. grønne bønner/haricots verts (friske eller frosne)
150 g. frisk spinat
200 g. friske tomater (eller soltørret)
150 g. fetaost
saften fra 1/2 citron
Olivenolie
Salt
Peber
Evt. frisk basilikum
Evt. tørret timian

Bagte kikærter
200-250 g. kikærter (evt. forkogte fra dåse)
1 spsk. krydderi, f.eks. paprika, BBQ eller Urtekrams “kartoffelkrydderi
3 spsk. olie

Fremgangsmåde
Bagte tomater
Skær de friske tomaterne over i halve og læg dem med skæresiden op af på en bageplade. Drys evt. med salt, peber, sukrin og dit favorit krydderi – jeg brugte tørret timian.
Bag dem ca. 45 minutter ved 150 grader. Alternativ til ovenstående bruges soltørret tomater, som udblødes i koldt vand i 10 minutter.

Bagte kikærter
Kog kikærterne ca. 45 minutter, hvis ikke de er forkogte. Dyb dem tørre og kom dem i en frysepose med olie og krydderi. Ryst posen så olie og krydderi fordeler sig blandt kikærterne, og hæld dem herefter ud på en bageplade og bag dem i 20 minutter ved 200 grader varmluft. Vend rundt i dem et par gange undervejs.

Bønnesalat
Skyl og skær enderne af de grønne bønner (hvis de er friske) og kog dem i letsaltet vand et par minutter. Overhæld dem straks herefter med koldt vand. Dup bønnerne tørre og læg dem i et fad/skål.
Skyl spinaten, dup det tørt og læg det oven på bønnerne. Hak basilikum fint og drys oven på spinaten.
Hak tomaterne groft og skær fetaen i tern. Begge dele lægges oven på spinaten.
Dryp olivenolie og citronsaft over, og drys til sidst de bagte kikærter over salaten.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *