Skip to content

Bananpandekager

Som nogen har set, har bloggen fået en lille make-over. Noget er ændret, andet er slettet og nyt er kommet til. Jeg har f.eks. lavet en ny fane ”opskriftsamling”, hvor alle opskrifter er delt ind i kategori, så man kan få lidt inspiration, hvis man f.eks. skal bage en kage, men ikke ved hvilken. Siden ”begreber” er langt om længe også blevet opdateret – det er sådan en side, der er konstant under udvikling, men nu er der lidt grundlæggende om PCO, insulin(resistent) og kostens påvirkning.

Her kommer endnu en opskrift til dessert-kategorien (som man vist også tydeligt kan se er min yndlings ;-)). Bananpandekager smager som navnet siger af banan, og hvad klæder banan bedre end kakao? Jeg har selv lavet dem en del gange efterhånden, og synes de smager fantastisk! Min mor var lidt skeptisk da jeg fortalte hende om dem, men lad dig endelig ikke skræmme! Det tager kun 5 minutter at røre ingredienserne sammen, og så skal de bare på panden og stege, mens man selv tager opvasken.

Ingredienser til 2 stk.
1 banan
2 æg
1 tsk. kanel
2 tsk. kakao
2 tsk. kokosolie til stegning

Mos bananen med en gaffel, tilsæt de to æg og pisk det sammen. Tilsæt kanel og kakao og pisk igen grundigt. Smelt kokosolien på en lille varm pande (ca. 18 cm i diameter). Kom halvdelen af ”dejen” på panden og steg som en almindelige pandekage. Spises med din yndlingstopping. F.eks. græsk yoghurt/Skyr rørt med vanilje, kakao eller bær.

Bananpandekage

 

Næringsindhold pr. 100 g.
Kcal: 149
Protein: 9,6
Kulhydrat: 11,4
– Fibre: 1,2
Fedt: 7,3
– MUFA: 2,5

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *