Nyt alternativ til sukker inkl. opskrift

Jeg har fundet et nyt alternativ til sukker: Suvida søde-/bagemiddel.

Suvida søde-/bagemiddel indeholder sødestofferne sucralose og erythritol (Sukrin) samt inulin, og påvirker altså ikke blodsukkeret. Modsat Sukrin giver det her ikke bagværket en kold sødme (i hvert fald ikke i den kage jeg bagte). Suvida søde-/bagemiddel søder 1:1 i forhold til sukker, og det er derfor muligt at omdanne almindelige opskrifter til bagværk, der ikke er tilsat sukker. Alt i alt rigtig smart! :-)

Udover søde-/bagemiddel er der også lavet flordrys, strø og sødetabletter, som alle sammen indeholder Stevia.

“Hvor kan man købe dette lækre produkt?” tænker du måske nu, og til det er svaret, at man som privatkunde kan gå på sit lokale apotek og spørge efter det, eller købe det online hos Toft Care, som er dem der står bag Suvida serien. Det er ikke (på nuværende tidspunkt i hvert fald) muligt at købe det i supermarkeder.

 

Jeg bagte en brownie-agtig kage, da jeg skulle afprøve det, og den forsvandt så hurtig, at jeg ikke nåede at tage et billede af den. Heldigvis var den nem at lave, så jeg bliver nok nødt til at lave en mere inden længe. Jeg har efterfølgende lavet en “muffin” version, og det kan man også sagtens :-)

Der skal bruges:
80 g. smør
75 g. Suvida søde-/bagemiddel
1 æg
80 g. 85% chokolade (eller sukkerfrit)
20 g. rugmel
15 g. mandelmel
1 knsp. kardemomme
1 lille knsp. kanel
1 tsk vanilje
50 g. valnødder

Smørret smeltes og piskes sammen med Suvida søde-/bagemiddel med en elpisker. Ægget piskes i smørmassen, til det får en tyk cremet konsistens.
Chokoladen smeltes over et vandbad, og vendes i æggemassen. Mel og krydderier blandes i en skål for sig, og vendes forsigtigt i dejen. Valnødderne hakkes og vendes til sidst i dejen. Det hele hældes ud i en lille bradepande (ca. 23×23 cm) beklædt med bagepapir. Kages bages i ca. 15-20 minutter ved 160 grader varmluft.

3 thoughts on “Nyt alternativ til sukker inkl. opskrift

  1. Pingback: Choko-banan-muffins | Christina Marcher

  2. Pingback: Nøddesmåkager | Christina Marcher

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


3 + = ni

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>