Skip to content

Æbleskiver

I denne juletid, hvor alle snakker og skriver om æbleskiver, skulle jeg selvfølgelig også prøve nogle æbleskriver, som kan spises med god samvittighed.

Ud af følgende portion blev der 26 stk.
2 æg
2,5 dl. mælk
100g kamutmel
100g mandelmel
55 g. flydende Becel (eller smeltet smør)
1 spsk. Sukrin
1,25 spsk. Bagepulver

Æg og mælk piskes sammen med piskeris, hvorefter der udrørers  halvdelen af kamutmelet heri. Derefter tilsættes mandelmelet og resten af kamutmelet. Det smeltede smør/flydende becel, sukrin og bagepulver tilsættes og røres godt sammen inden bagningen. Æbleskiverne bages i en æbleskivepande, og vendes med en kødnål eller lignende, når de har fået en hård overflade på den ene side.

Jeg spiste noget af min bedstemors speciallavet hindbærsyltetøj og Atwel Flordrys til, men almindeligt syltetøj og flormelis kan selvfølgelig også bruges 🙂

Næste gang jeg skal bage dem, tror jeg, at jeg vil prøve at tilsætte lidt kardemomme, for at få lidt mere “æbleskivesmag”, men de kan bestemt også spises som i opskriften her.

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *