Skip to content

Æblekage d’lux

Efterårsferie var i min barndom lig med æblekage og hindbærsnitter (og familiehygge, gåture ved Vesterhavet, shopping i Hvide Sande og Ringkøbing og meget meget mere). Nu har det som bekendt lige været efterårsferie, og jeg var hverken ved Vesterhavet, havde familiehygge eller fik æblekage, så da mine forældre kom hjem fra Vesterhavet med en pose æbler til æblegrød, var jeg klar på at lave æblekage! Der findes nok lige så mange forskellige typer æblekager som der findes familier. Vi plejede at få det med rasp, flødeskum og syltetøj, og jeg havde egentlig bare tænkt mig at erstatte rasp med ymerdrys og måske lidt hakkede mandler, meeeen, hvorfor ikke lave det lidt lækre endnu?

100 g. mandler
1 spsk. Sukrin Gold
1 ½ spsk kanel
evt. 1 tsk. vand
(Denne portion passer til ca. 2 portionsanretninger)

Mandlerne hakkes groft, og ristes på en pande med Sukrin Gold, kanel og vand. Lad Sukrinen smelte og mandlerne tage lidt farve inden de stilles til afkøling.

For en god ordens skyld, får I da også lige en fremgangsmåde på æblegrøden:
Skræl æblerne og fjern de stødmærker der evt. måtte være. Fjern kernehuset og skær æblerne i tern. Kom dem i en gryde med lidt vand, og damp/kog æblestykkerne møre over svag varme. Rør i gryden til den rette konsistens opnås. Hvis æblerne er meget sure, kan man søde med lidt flydende SØD eller Sukrin, og evt. tilsætte lidt rent vaniljepulver, hvis man er til det.

Efter afkøling af både grød og nøddeknas er det bare at lægge lag i lag, og pynte som man synes 🙂 Her ses med flødeskum og lidt nøddeknas på toppen – så kan tørt rasp og makroner altså godt gå hjem og lægge sig!

Bliv den første til at kommentere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *